Open dag
Heerhugowaard werkt

OPEN DAG INFORMATIEF EN SUCCESVOL

De Open Dag op zaterdag 30 oktober met het motto 'Heerhugowaard werkt!' is succesvol verlopen. In het algemeen was de belangstelling voor de deelnemende bedrijven groot. Na afloop van het evenement toonden de woordvoerders van de zestien ondernemingen zich tevreden.

Voor de deelnemende bedrijven, de Bedrijfskring Heerhugowaard en voor de gemeente was het evenement een prima aangrijpingspunt om te laten zien hoe Heerhugowaard als werkplaats functioneert.

STILLE START

Het was en bleef die zaterdag, aan het einde van oktober, een beetje stil in de centrale tent aan het begin van de Caravanboulevard. Dat was jammer. Nadat de gemeentelijke tandem, het (loco-burgemeestersduo Wim Boekel) en Han ter Heegde, zich had verplaatst naar Hollandia Equipage, vertrokken ook de overige belangstellenden.

ESTAFETTE-EFFECT

De vertegenwoordigers van de bedrijven die zich in de tent presenteerden kregen die dag ruimschoots de tijd om na te denken over de openingswoorden van voorzitter Jan Molenkamp van de Bedrijfskring en loco-burgemeester Wim Boekel. De eerste pleitte voor een estafettewerking van de Open Dag en zijn promotionele gevolgen. Wim Boekel benadrukte het grote belang van dit evenement, niet in de laatste plaats voor jongeren. Het motto van de wethouder was: wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

TEVREDEN BEDRIJVEN

De zestien bedrijven die voor het publiek geopend waren, hadden succes. Publiekstrekkers als Nic. Oud BV (ruim duizend bezoekers), Dobla chocola (meer dan 800), Cardo Door Continental (700), Paramelt (500) en de Verzinkerij (400) toonden zich tevreden.

Ook Futura, Hollandia Equipage, Bruynzeel Montasystemen en Interflame, die hun bezoekers niet telden, waren tevreden over de belangstelling. Vele bezoekers fietsten een ‘Rondje Zandhorst’ op deze, onverwacht zonnige, dag.

INTERESSANTE BEDRIJVEN

Bij andere deelnemers werd wat selectiever gestopt. Onterecht overigens. Want met name de ‘nieuwe’ lichting op Zandhorst III was een bezoek zeker waard. De infrarode bollendroger en de verwarming voor voetbalstadions bij Wardenaar waren zeer interessant. Ook de computergestuurde apparatuur van Verweij Metaal liet vernuftige staaltjes metaaltechniek zien.

LEUKE ACTIVITEITEN

Tussen de bedrijven reed een bus, gratis beschikbaar gesteld door autorijschool Van Vugt uit Wognum. Belangstellende jongeren en ook vrouwen stapten in de trucks en werden deskundig over het bedrijventerrein Zandhorst geleid. Op uitnodiging van Nico Pereboom van Futura was de Explosieven Opruimingsdienst(EOD) aanwezig. Net als een delegatie van de luchtmacht.

Intussen werden de toeschouwers op afstand gehouden door jongeren die uitgerust waren met petten en jacks met daarop het logo van 'Heerhugowaard werkt'.

SPONSORS

Het was na afloop gezellig napraten in de centrale tent, tijdens de drukke borrel. Overigens werd deze dag mogelijk gemaakt door belangrijke financiële bijdragen van de Rabobank en Crawford Deur. Ook zonder de kleinere sponsors, als Party Garden, Stammis Horecaverhuur en vele andere, zou de dag minder aan zijn doelstelling hebben kunnen voldoen.